Kesälomareissu I: Kalajoki, Raahe, Haaparanta, Rovaniemi, Ranua

Lähdettiin meidän ekalle kesälomareissulle Kiuruvedeltä, jossa vietettiin muutama päivä sukulaisissa. Lähdettiin ajelemaan ilman mitään tarkempaa suunnitelmaa Kalajokea kohti. Valitettavasti reissun Rovaniemen kohdalla Vilho upotti mun ihka uuden kännykän vesiastiaan joten kaikki kuvat ennen tuota on menetetty, tai jossain pilven reunalla, mutta en löydä sitä pilveä mistään...

Hei muutama kuva Facebookista pelastettu!
Kalajoella oli ihanaa ja tuulista! Kierreltiin hiekkadyyneillä ja todettiin että siellä olisi tekemistä useammaksi päiväksi seikkailupuistoissa, Juku juku maassa ja kylpylöissä. Hotelleissa ei kuitenkaan ollut oikein tilaa, tai meidän päiväkohtainen budjetti olisi paukkunut niin kovasti yli että päätettiin jatkaa matkaa kohti Oulua. Päädyimme hotelli Raahen hoviin yöksi ja sieltä saimme 115,- vrk hintaan mahtavan ison hotellihuoneen saunalla ja aamupalalla.
Raahessa kierreltiin ihan pintapuolisesti autolla, ja vaikka sijainti onkin aivan meren äärellä emme nähneet oikein vilaustakaan merestä! Jatkettiin suoraan kohti Oulua ja kun lapset nukahtivat painoimme suoraan Tornioon ja siitä Ruotsin puolelle Haaparantaan.

Haaparannassa suosittelen erittäin lämpimästi kahta seuraavaa eli Candy Worldiä, joka on kuulemma euroopan suurin karkkikauppa! Ja aivan vieressä HopLopin tyyppinen sisäleikkipuisto, jossa pitkän automatkan jälkeen lapset saivat hien pintaan nopeasti. Ja myös minä! Piipahdettiin vielä Ikeassa perinteisellä lihapullalounaalla ja paikallisessa supermarketissa.


Haaparannassa olikin taas väsytetty lapsia sopivasti ja ajelimme suoraan Rovaniemelle ja Rovaniemellä ajettiin suoraan Joulupukinmaahan :)





Itse Joulupukin luokse mentiin tosi jännittävää polkua pitkin: tulivuoria, heikkoja jäitä ja tonttuja.




Itse Joulupukista ei saanut ottaa kuvia, vaan Joulupukilla oli oma hovikuvaaja :)





Näin monta tuttia oli jätetty Joulupukille!


Rovaniemellä löydettiin yöpaikka booking.comin kautta 60,- vrk hintaan, johon ei kuulunut aamupalaa, vaan oma keittiö, kyseessä oli siis "huoneistohotelli". Huone oli aivan Rovaniemen keskustassa Rovakadulla tavallisessa kerrostalossa ja näytti ulkoapäin ja käytävästä tosi epämääräiselle, mutta oli sisältä oikein viihtyisä :)





Käytiin tuloillalle vielä aivan vieressä olevassa Angry Birds leikkipuistossa ja lapset olikin aika poikki sitten Raahen, Haaparannan sisäleikkipuiston, Candy Wordlin, Ikean, Rovaniemelle tulon, Joulupukinmaan ja Angry Birds leikkipuiston jälkeen!
Aamulla laitoimme aamupalaa asunnolla ja pähkäilimme jäämmekö vielä toiseksi yöksi Rovaniemelle. Päätimme kuitenkin lähteä jatkamaan matkaa samana päivänä.

Kävimme vielä toisessa leikkipuistossa ja Ottobren liikkeessä, joka oli vähän kauempana Rovaniemen keskustasta ja siellähän meinasi tulla hulluksi! Aivan mieletön paikka ja rahaahan sinne pitäisi varata vähintään nelinumeroinen summa, jos haluaisi kaikki ihanuudet mukaansa... Itse sinnittelin valmiiksi kootuissa alepakkauksissa, jotka oli puolesta metristä metriin palasia.



Päätimme lähteä ajamaan jo kotiin päin, eli seuraavana olisi vuorossa Ranua ja Ranuan eläinpuisto :)








Vähän ennen Ranuaa minulle soitti työnantaja, joka kyseli mahdollisuutta tulla juhannukseksi tuuraamaan eli seuraavaksi päiväksi klo 10 töihin! Tuumailin hetken aikaa, mutta todettiin, että ehditään pysähtyä Ranualla muutama tunti ja ajaa Ranualta suoraan kotiin vielä samalle illalle.


Lapset nukkuivatkin tuon noin 3km lenkin kiertelyn jälkeen Kajaaniin asti ja pysähdyimme sitten Valtimolla ja siitä ajoimme suoraan kotiin, hyvin ehdittiin, klo 22 oltiin kotona ja seuraavana päivänä alkoi mun työhönpaluu! Yritetään seuraavalla reissulla panostaa vähän enemmän kuviin! Eipä paljon huvittanut kuvailla tuolla surkealla, vanhalla kännykällä :( Kilometrejä mittariin kertyi ihan kiitettävästi, eikä tässä vaiheessa olla lähelläkään kotia vaan vielä jossain Kajaanin yläpuolella :)

Suositut tekstit