Kesämökki osa III: Ja tällainen siitä sitten tuli!

Meidän piti aloittaa kesämökin remontointi ihan hiljakseen ja nauttia tästä ensimmäisestä kesästä kesämökillä. Mutta kyllähän sitä sitten loppujen lopuksi tuli käytettyä kaikki liikenevä vapaa-aika remonttihommiin.. Ostettiin tämä mökki siis kesäkuun ekalla viikolla 2017 suurinpiirtein kun koulut loppu ja mökki saatiin tähän vaiheeseen koulujen alkua edeltävänä viikonloppuna eli noin elokuun puoleenväliin 2017. Mies teki kaiken yksin, minä tyhjensin mökkiä ja yritin välillä pitää lapset poissa jaloista, mutta koska olin itse koko kesän töissä ja mies ja lapset lomalla niinpä mies ja lapset tämän pääasiassa hoitivat kokonaan.



Eteinen oli yksi suurimmista ilonaiheista, vaikka se ei kuvista välttämättä niin välitykään. Tämä pimeä, kylmä, haiseva ja kolkko eteinen sai yllensä pinkkiä ruusua ja muovimaton alta ihanan puulattian. Avoinna olevan oven takana meillä on piilossa jääkaappi, koska sille ei löytynyt keittiöistä sopivaa paikkaa.



 




 


Seuraavana keittiö, jossa tehtiinkin paljon hommia. Lattiaa purettiin, vaihdettiin lattialautoja, seiniltä otettiin kaikki irti ja tapetoitiin, katto maalattiin, lattia maalattiin ja uuni maalattiin.



Kaikki tavarat mitä meillä on mökillä on tuotu meidän kaupunkikodista tai löytynyt mökistä. Vain muutamia juttuja on ostettu "uutena" mm. tuo emännänkaappi ja makuuhuoneessa oleva liinavaatekaappi. Myös kaikki matot ovat löytyneet mökistä ja verhot tuotu kotoa.

 



Keittiön kaapit irroitettiin ja laitettiin uudelleen keittiöön paikalleen maalauksen jälkeen. Alempi keittiökaappi on saatu siskolta ja maalattu saman väriseksi, pöytätaso ja allas ostettu uutena.






 Nämä ihanat penkit löytyi yläkerrasta <3






Meillä ei ole juoksevaa vettä, mutta se auttaa jo paljon, että vesi menee poispäin.




Leivinuuni maalattiin kauttaaltaan valkoiseksi ja mustaksi, hyvin toimii vaikka kovin märkää on ollut.




Olohuone sai sohvakaluston yläkerrasta, josta löytyi tämä ihana 50-luvun nahkakalusto. Tapetti on vähän pliidua, olis voinut olla räväkämpääkin, mutta kuvio on ihana.







 
 Näissä alakerran huoneissa maalattiin katot ja osa seiniä, tapetit vaihdettiin, lattiasta irrotettiin muovimatto, puulattia hiottiin ja suopakäsiteltiin. Takat maalattiin.











 



Kuistilla maalattiin seinät keltaiseksi, kuistia kiertävät penkit otettiin kokonaan pois, ikkunan tilalle tehtiin ovi, josta mennään terassille (jota ei vielä ole), lattia uusittiin kokonaan ja uuden lattian suojaksi laitettiin kokolattiakuramatto.










 Yläkertaan johtavassa käytävässä ei olla tehty vielä mitään, vaikka ne hienot maalaukset aiotaankin peittää jossain vaiheessa tapetilla. Yläkerrassa ei myöskään ole kovin paljoa tehty, pelkkä tyhjennys on riittänyt. Toiseen huoneeseen laitettiin kerrossänky ja kirjoituspöytä, joka jo oli paikallaan. Uuneja ei ole näissä huoneissa vielä maalattu eikä lattialle tehty mitään, on kuitenkin paljon paremmassa kunnossa kuin alakerrassa.





Toiseen yläkerran huoneeseen laitettiin tapetti, mutta muuten katot ja lattiat on ennallaan.





Mökki näyttää sivulta nyt vähän erilaiselta, kun tehtiin tuon kuistin ikkunan tilalle ovi. Tarkoituksena jatkaa terassilla tuosta koko talon leveydeltä.



Sokkelitkin mies ehti korjata ja maalata tälle kesää ja kaivaa salaojat mökin ympärille!





Tuleville kesille ei sitten jäänyt kuin pientä terassiremonttia ja mahdollisesti mökin maalaus jossain vaiheessa : )





Pihalla ei ollakaan ihmeempiä tehty. Minä olen lähinnä yrittänyt niittää tuota jatkuvasti kasvavaa heinikkoa. Mies on enemmän tehnyt hommia alhaalla rannassa ja saunan ympäristössä. Sieltä on kaadettu pensaita ja puita ja raivattu rantaa puhtaaksi risuista ja heinikosta. Isoimpien puiden kaato jää sitten ensi- ja tuleville talville.



Suositut tekstit