Pihamaan puunausta 2016

Miehellä alkoi tänään kesäloma, ja mitäs se tarkoittaa, kun pienten lasten äidille tarjoutuu vapaa-aikaa? No mun tapauksessa se tarkoittaa yhden kuutiollisen verran soraa!
Sora maksoi 25 euroa Joensuun Viherkeskukselta ja sain sen pakettiautoon valmiiksi kärrättynä. Ainoastaan pakettiautosta sora piti omin hevosvoimin pois saada.
Tässäpä tosi huono ennen- kuva etupihalta:


Otin tuolta muutamia rikkaruohoja pois alta, mutta muita valmisteluja en tehnyt, tässä jälkeen:

Lisäksi säästin soraa toiselle puolelle tuota varastokoppia, koska siinä kukkapenkki multineen oli aivan talon seinässä kiinni, ja jo useammasta lähteestä kuulin, ettei tämä tällainen ole lainkaan suositeltavaa. Laitan tähän kuvasarjan siitä, mihin on tultu tähän asuntoon muutosta elokuulta 2015 tähän päivään.




Syksyllä leikattiin Norjanangervot alas

Syksyllä leikattiin Norjanangervot alas ja niistä tulikin ihan kiitettävästi risua! Pikkuhiljaa keräilin tontilta kiviä tuohon kukkapenkin ympärille ja mietittiin kevään tullen tuohon ikkunan alle terassia, kun siihen paistaa aamuaurinko niin ihanasti.


Toukokuun alkupuolella ostin jo kesäkukkia, tein nuo ruukkutornit ja syksyllä istutetut tulppaanit tuli esille. Ikkunan alle istutettiin tuija syksyllä. Norjanangervot taisivat ottaa aika pahasti nokkiinsa, kun ne näin 20 vuoden tauon jälkeen leikattiin alas ja annettiin vielä hevosenkakkaa kaupan päälle, eivätkä vielä toukokuun loppuun mennessä näyttäneet mitään elonmerkkejä! Vastapäinen omakotitalossa asuva naapuri muutti pois ja ystävällisesti lahjoitti minulle kaikki heidän pihalla kasvavat kuunliljat! Ja koska nuo Norjanangervot eivät näyttäneet lähtevän kasvamaan, niin laitoin jokaiseen väliin yhden Kuunliljan. Maa oli kyllä melko juurinen ja kova.
Kun käsillä oli sitten noin 100 Kuunliljaa niin kärtin mieheltä, että tuleeko sitä suunnittelemaamme terassia tuohon etupihalle, ei kuulemma tule, joten siitä sitten kukkapenkin suunnitteluun.





Etualalla näkyvät Vuorenkilvet siirsin takapihan kukkapenkistä, joka oli täynnä pelkkää sitä itseään. Tyhjensin siis koko penkin, ja nakkasin osan tuohon, saa nähdä mitä tuloo, vai tulooko mitään.

Vein muutaman Kuunliljan myös toiselle puolelle etupihaa autojen viereen.
Tänään sitten, kun sain käsiini tuon sepelin, päätin pistää koko kukkapenkin uusiksi. Ihan piis of keik.

Siirsin siis koko kukkapenkkiä seinustalta keskemmälle ja jätin seinän viereen soraa. Tein keskelle käytävän ja siirsin myös nuo kadun puolella olevat Kuunlijat keskemmälle, koska Norjanangervot ovat näyttäneet elonmerkkejä enkä halunnut että Kuunlijat varjostaa niitä pieniä alkuja, ja muutenkin saavat paremmin tilaa tuossa vieressä. Lisäksi harvensin Kuunliljojen välejä, koska ne oli ilmeisesti istutettu liian tiheään.


Etupiha on nyt siis hieman eri näköinen, kuin mistä lähdettiin, mutta olipa kova homma! Näin voi esimerkiksi viettää päivän ilman lapsia! :)

Suositut tekstit