Hoitosuunnitelma

Eilen vihdoin koitti The Day, ja sain Helsingissä vihdoin tietää jatkoista.
Leikkaushan onnistui hyvin, ja melanooma saatiin poistettua syvyys ja leveyssuunnissa, yhdestä sateliitista lääkäri oli vähän huolissaan, joka oli lähimpänä leikkausalueen reunaa.
Saan nyt 5 viikkoa sädehoitoa joka arkipäivä noin 10 minuttia kerrallaan. Ennen sädehoitojen alkamista käyn Meilahdessa vielä kerran tai kaksi näytillä, joten tuon viiden viikon alkamista pitää odottaa ehkä ainakin viikko. Sädehoidot voi alkaa vasta, kun pää on tarpeeksi parantunut.



Sädehoito annetaan Meilahdessa, eikä minua voi siirtää esimerkiksi Kuopioon (joka olisi mulle tutumpi kaupunki). Tämä aiheuttaa myös vähän logistisia ongelmia, kun asumme tällä hetkellä Haminassa, josta pääsee kyllä nopeasti 1½ tunnissa Helsinkiin, mutta en voi käyttää omaa autoa, ja bussimatkoihin menee tuhottoman paljon aikaa (eilen Hki-Hamina 4 tuntia).

Sädehoidon jälkeen katsotaan tilannetta uudestaan. Tarvitseeko leikata tai aloittaa lääkitys. Lääkityksen aloittaminen tarkoittaa sitä, että en voi lähteä Suomesta useaan kuukauteen. Myös tuo lääke annettaisiin Meilahdessa.

Nyt kuitenkin 5-viikkoissuunnitelma on valmiina, enkä halua ajatella pidemmälle. Olen ehkä koko vuoden Suomessa, ja se on vähän liian masentava ajatus.

Syöpää löytyi myös imusolmukkeista kaulalta. Ne ovat kuitenkin niin pieniä, että niille ei tehdä mitään, ei edes sädetetä. Olen kuitenkin tiiviissä seurannassa seuraavat viisi vuotta. Joudun siis joka tapauksessa lentämään Suomeen kontrolleihin tiheästi, aluksi 3 kuukauden välein, mutta ei se haittaa, enkä oikein jaksa edes nähdä niin kauas.

Oikean puolen imusolmukkeiden leikkauskohta.

Vasemman puolen imusolmukkeiden leikkauskohta.
Olen kuitenkin tosi helpottunut, vaikka hoidot jatkuvatkin vielä aika massiivisina. Jos lääkäri olisi sanonut eilen, että "olet terve, tervemenoa!" niin olisin varmaan pudonnut niin tyhjän päälle päälimäisenä ajatuksena, että vielä se syöpä jossain piileksii. Ihan hyvä, että saan vielä hoitoa. Jos tästä hengissä selviää, ja saan vaikka muutaman vuoden, niin siinä aikajanassa tämä on lyhyt aika.

Suositut tekstit