Puoliväli

Tehtiin tosi lyhyt pieni reissu Kolille ja mökille Heinävedelle viikonloppuna ennen sädehoitojen alkamista. Nyt alkaa olla ruska parhaimmillaan!






Sädehoito alkoi eilen, ja saan sitä nyt 25 kertaa joka arkipäivä noin minuutin verran. Jokainen sairaalakäynti kestää kuitenkin mitä tahansa 10min - 90 min, koska ajat on tosi usein myöhässä. Se on aika hankalaa lastenhoidon kannalta, eikä auta muu kuin ottaa lastenhoitaja aina kahdeksi tunniksi varmuuden vuoksi. Kaikkea tulee suoritettua tosi prosessinomaisesti, vie lasta hoitoon, ajaa omiin hoitoihin, käy labroissa, vaihtaa siteitä, syö lääkkeitä. Sitten joskus havahtuu ja tulee sellainen out of body experience, kun on menossa hoitoihin ja huomaa olevansa syöpätautien poliklinikalla tai sädehoitojen suunnittelussa, että oikeesti mä olen täällä ja tää tapahtuu mulle.

Hoidot siirtyivät Kotkaan, eli minun ei tarvitsekaan onneksi tämän takia olla Helsingissä tai matkustaa sinne joka päivä. Vuokrasin pienen yksiön Kotkasta Hovinsaarelta läheltä sairaalaa lokakuun loppuun saakka. Asunto on kalustettu, joten meidän ei tarvinnut kuin raahata omat romppeet 3. kerrokseen, eli päästiin aika kivuttomasti tällä kertaa : )








Meidän tavarathan pitäisi kaiken järjen mukaan mahtua kahteen matkalaukkuun, koska enempää emme saa lentokoneeseenkaan viedä. Jostain syystä kaikenlaista nyssäkkää ja ylimääräistä laukkua on jo nyt matkassa? Matkalaukullinen, jossa on kankaat, kaavat ja muut ompelutarvikkeet, yksi laukku, jossa on tavarat, joita tarvitsemme nyt, mutta emme ota mukaan Qatariin ja tietenkin saumuri, ompelukone ja peittari.




19.10 on viimeinen sädehoito, johon mennessä on otettu uudet tt-kuvat ja lääkärin tapaaminen. Leikkaus oli 10.8 ja nyt 18.9 joten suurin piirtein puolivälissä mennään, kun ajatellaan tätä meidän erossaoloaikaa. Pääsisimme lähtemään heti 19.10 jälkeen ja seuraava lääkäriaika olisi marraskuussa 14 päivä, joten saisin pidemmän tauon hoitoihin ja ehtisimme edes pienelle lomalle Qatariin. Äsken kuitenkin hoitaja Meilahdesta soitti, ja sanoi, että uusi aika on 29.10, joten juuri tuohon väliin. Pyysin vielä varmistamaan lääkäriltä ja siirtämään jompaan kumpaan päähän tuon ajan. Katsotaan onnistuuko.


Suositut tekstit