Qatar-Finland International School

Tässä muutama kuva koulusta, johon mies tuli tänne opettamaan. Qatar-Finland International School on yksityinen koulu, jossa noudatetaan suomalaista opetussuunnitelmaa. Koulu on kansainvälinen, eli oppilaita on ympäri maailmaa ja opetuskieli on kaikille englanti. Toisena kielenä opetetaan arabiaa.


Suomalaista koulutusta maailmalle siis! Suomalaista opetusta pidetään maailman parhaana ja sitä halutaan viedä ja ostaa maailmalla. QFI koulun takana toimii koulutusvientiyhtiö EduCluster Finland ja sen takaa löytyy kouluja muualtakin maailmasta mm. tästä vierestä Omanista.



QFI koulussa on luokat 0-8 ja oppilaita 750 joissa 60 eri kansalaisuutta, henkilökuntaa noin 85, joista 50 % on suomalaisia. Koulu aloitetaan vuotta aikaisemmin kuin Suomessa 0-luokalta, eli esikoulusta 5-vuotiaana. Kaikki koulutulokkaat myös testataan "pääsykokeella".

Meidän Aino aloitti koulun täällä syksyllä 2. luokalta täysin ummikkona englannin kielellä. Nyt kun ensimmäinen periodi alkaa olla loppusuoralla, englanti sujuu jo melko hyvin! (Minun ja miehen pitänee vaihtaa meidän kahdenkeskinen salakieli hmmm. ruotsiin??)


Koulupäivät on tokaluokkaisilla 7.30-13 joka päivä ja vanhemmilla oppilailla klo 14 saakka. Koulu sijaitsee vähän kauempana (noin 20min meidän residenssistä), joten kouluun kuljetaan kimppakyydeillä tai oman autonkuljettajan tai hoitajan avulla. Me olemme hakeneet lapsia koulusta vuorotellen tässä samassa talossa asuvien suomalaisten äitien kanssa. Sekin etu tässä asuinpaikan valinnassa, että saamme paljon tukea ja apua toisilta perheiltä ja äideiltä. Sattumoisin meillä on lähes samanikäiset lapset niin koulussa kuin kotona. Samanlainen yhteisöllisyys on Suomessa harvinaista. Täällä se on lähes pakollista, ja se on vain positiivista!


Koulut on täällä Qatarissa yksityiskouluja, eikä koulunkäynti ole halpaa. Vuosi koulussa on alkaen 10.000 euroa ja sen päälle tulee maksettavaksi esimerkiksi koulupuvut, joita pitää olla useampia esim. liikuntatunneille. Qatarissa paikallisten lisäksi monista eri kansallisuuksista koostuva maa haluaa lapsilleen parasta mahdollista oppimista ja sen takia mekin olemme täällä, tuomassa suomalasta koulutusta maailmalle!



Suositut tekstit