Joululahjaompelut 2015

Tässäpä kollaasi joulun ompeluista. Jäi vähän viime tinkaan ja meinasi jo pikkasen puskea ressiä koko lahjarupeamasta niin ehkä tämä mielessä pitäen jätän ompelut ensi jouluna joko vähän vähemmälle tai aloitan ajoissa!

Kummitytölle paituli ihanan pehmoisesta teddycollarista. Koko noin 98cm kangas Eurokankaasta.


OB:n Teekannutunika kummitytölle, tosi reilu 98cm, merenneitokangas Sampsukasta.



Kummitytön siskolle samasta kankaasta OB:n Crawler kaavalla ihanat potkarit. Tosi helppo kaava ja nopea tehdä. Harmi vaan, että kaava loppuu jo kokoon 74cm joten näitä on vähän pidennetty ja levennetty jotta olisi pitkäikäisemmät.

Kummitytölle mekko, koko reilu 98cm. Kangas entisestä aikuisen pitkähihaisesta ja kaava vähän omasta päästä muokattu.

Tonttulakkeja pikku- ja vähän isommillekin tontuille, kaavat omasta päästä. Kangas Kangaskapinasta.


Tonttulakkeja tein myös tosi kivasta vähän räikeämmästä kankaasta itselleni ja lapsille, mutta niistä ei ole kuvia. Tonttulakin teko on ehkä helpoin ompelu ikinä!

Kummitytölle leggarit OB:n Uncomplicated ja t-paita, koko reilu 98cm. Vaikka leggarit olikin tosi uncomplicated niin en silti tykänny tuosta kaavasta kun se on pepusta ja etupuolelta samanlainen niin jää pakostikin jostain suunnalta pussittamaan.

Palomieshousut kokoa 92cm kummipojalle ja samaan sarjaan oli paitakin mutta se ehti mennä jo pikkujoulupakettiin ennen kuvan ottamista. Kirkkaan vihreät housut siskon toiselle pojalle koossa 122cm, samanlaisia Volkkaripaitoja tein kaikille perheen miehille koossa 92cm, 122cm ja yhden isi-kokoisen. Alkkareita kuitenkin vain pojille, kaikki koossa 92-98cm, näihin saa hyvin jämätilkut käytettyä :)

Kangas Kangashamstereista, en tiedä mistä alunperin, mutta on tosi hyvä ja laadukas kangas!

Pikkuvolkkarikangas Kangaskapinasta.


Kangas Outokummun Pala- ja kangas Palttiinasta.



Samanlainen Ruskamekko siskolle ja kälylle. Kangas Outokummun Pala- ja Kangas Palttiinasta.


Raglanhihainen miestenpaita. Kangas Kangaskapinasta.
Ja hei, halleluja mitä opin näitä jouluompeluita tehdessäni, kaksoisneulaus! Se ollut jostain kumman syystä ollut iso mörkö, jota en ole uskaltanut ruveta kokeilemaan ja olen aina kuvittellut, että kaksoisneulalla ompelu on jotenkin äärimmäisen hankalaa ja hermoja raastavaa. Syytän vähän sitä mielikuvaa, minkä olen itse kehitellyt törmätessäni Facebookin Ompeluelämää ryhmässä jatkuvasti näihin kaksoisneulausongelmiin; neulat katkeilee, langat katkeilee tai ommel ei vaan kulje. Päätin antaa kaksoisneulaamiselle kuitenkin mahdollisuuden kun sain pari tuntia ompeluaikaa (kuvittelin asian opetteluun kuluvan vähintään sen verran aikaa) ja otin opaskirjan käteen. Langoitin koneen yhden langan sijasta kahdelle langalle ja THAT'S IT!! Meni ehkä 2 minuttia. Ei mitään ongelmia, ei mitään vaikeeta tässä asiassa. Vähänkö harmittaa, etten ole aikaisemmin kokeillut, koska jälki on paljon siistimpää näin.

Ensimmäinen kaksoisneulauskokeilu kaulukseen.

OB:n Teekannutunika ja samat Uncomplicated leggarit vähän isommalla koolla naapurin tytölle. Kangas hamstereista, muistaakseni sirkuspupu nimeltään.



Sama OB:n Crawler kaava kuin aikasemmin, jotain omillekin eli Vilholle koko 74cm mutta reiluilla saumanvaroilla ja lahkeisiin lisätty pituutta. Huippuhelppo kaava, mutta neppien kohdalle pitäisi muistaa laittaa se tukikangas!

Karhupaidat tein jo aikaisemmin ennen joulua mutta jouluksi tein vielä samanlaisen ukille, josta unohdin ottaa kuvan. Karhukangas Eurokankaasta.
Jämäpaloista jotain omillekin. Vilho on vielä niin pieni, että hyvin saa pienet tilkut ja kankaanloput käytettyä Vilhon vaatteiksi. Aika tarkkaan nuo kankaat tein, tuota sinistä volkkaria ei jäänyt edes Vilhon hihojen verran vaan piti tehdä vihreästä volkkarista hihat ja takapuoli.

Koko 68/74cm, kaava joku OB:n perusraglan ja kangas Kangaskapinasta.
 Loppuun vielä paidat ja mekot, joilla ei ollut niin kiirettä valmistua jouluksi, joten sain viimeisteltyä ne eilen! Omat jäi siis ilman :) Pidin noiden viimeisten joululahjojen valmistuttua melkein 3 viikkoa ompelutaukoa ja oli ihan mukava palata taas "sorvin ääreen".

Tässä myös kangasjämistä Vilholle paloautopaita koossa 68/74cm, hihoihin riitti vain lyhyet ja takakappale musta eli aika tiukoille meni!


Tässä Ainolle pupupaita myös kangasjämistä, riitti kuitenkin etu- ja takapuolelle pupukangasta. Ainolle olen aikaisemmin tehnyt tästä myös leggarit. Ja samaa kangasta on itseasiassa myös sinisenä odottamassa kaapissa, olisi aika hauska tehdä Vilholle samanlaiset leggarit sinisestä.


Vilholle vihreästä volkkarista riitti vielä etukappaleeseen, mutta mustakin loppui kesken niin otin vihreää trikoota joka ei nyt kuitenkaan oikein sopinut tuohon volkkarin vihreään >:( Tässä taisi myös kaikkien leikattujen kangaspalojen kaaoksessa käydä sellainen moka, että hihat on leikattu isompaa kokoa kuin itse paita! En ole ihan varma, mutta ainakin näyttää siltä, pitää vielä saada päälle ja katsoa miten hassulta näyttää :)
Ja vielä sain pupukankaan riittämään pieniin pikkareihin. Tässäkin kävi virhe, kun tuohon kaavan korkeuteen oli laskettu kuminauhakuja ja jostain kumman syystä tein sitten resorin vyötärölle?! Ehkä vähän väsytti. No en jaksanut purkaa, vaan ajattelin testata tytöllä, joka tykkäsi näistä kovasti, vaikka kainaloihin asti yltävätkin :)



Ja viimeisenä vielä viimeistelyjä vailla oleva teekannutunika.

Ihana rusettimekko Teekannutunikan kaavalla. Tästä tuli ihan valtavan iso ja kaikkien leikattujen kangaspalojen ja kaavojen keskellä mulla vähän katosi ajatus että kenelle tämä oli tarkoitettu. On vielä liian iso kaikille pikkutytöille, ketä satun tuntemaan, joten jääpi kaappiin odottelemaan pikkutyttöjen isommaksi kasvamista. Kangas Kangaskapinasta ja pallukkanyöri Eurokankaasta.



Suositut tekstit