Uusi keittiö

Tässä vihdoinkin päivitystä meidän uudesta keittiöstä. Yhdessä suunniteltiin ja rakennettiin!

Meidän taloyhtiössä oli putkiremontti syys-marraskuussa ja rykäistiin siihen päälle vielä tämä keittiöremontti. Joululoma tuli ihan tarpeeseen!

Tässä kuvia ennen ja jälkeen remontin, ja vähän vaiheestakin. Kuvat on yritetty ottaa suurin piirtein samasta kohdasta ennen -ja jälkeen.























Kuvia remontin keskeltä:



 Viimeiset pinkit piiloon!


Pinkin tilalle vihreää.


 Muutama laatikko kasattavana...





 Vihdoin valmista!



 Yksi kaakeli vielä puuttuu! Laasti loppui kesken.

 Nyt noin kuukauden käytön jälkeen voi todeta, että kuivauskaappia ja yläkaappeja ei ole ollut ikävä, toimiva ratkaisu meille!


Yks parhaista asioista tässä keittiössä on se, että lapset (ja minä) yltää ottaa astioita matalalta. Tehtiin esimerkiksi välipalakaappi alimmaiseen vetokaappiin ja sieltä koululainen saa ottaa itse välipalan koulun jälkeen, eikä tarvitse kiikkua yläkaapeilla.





Osa kuvista on aika hämäriä, vaikka meillä on kyllä uudessa keittiössä tosi hyvä valaistus. Yllä olevassa kuvassa mikron vieressä näkyy pieni katkaisin, josta saa esimerkiksi ledilistoihin valaistuksen välitilaan. Välitilaan tähän vasemmalle puolelle olisi myös kaakelit olemassa, en vaan ole vielä osannut päättää tuleeko ne siihen. Toisaalta ne olisi aika turhat, toisaalta voisi olla kivan näköiset?


 Tässä vielä pari kuvaa sisustuslehdestä, (johon lapset jo taiteili päälle..) josta otin inspiraatiota.
Kokonaisuudessaan uusittiin siis lattia, seinät ja katto maalattiin, putkityöt ja sähkötyöt, uudet kodinkoneet ja uudet kaapistot. Keittiö ja kaikki kodinkoneet tilattiin kotiinkuljetuksella Ikeasta. Kaikki sujui hyvin, mutta toinen pöytätasoista oli vaurioitunut kuljetuksessa ja uuden toimituksessa meni sitten muutama päivä. Lattia on vinyylimattoa K-raudan kautta tilattuna, laatat Värisilmän Artisan. Avohylly on miehen tekemä ja mun maalaama. Putki- ja sähkötöitä lukuunottamatta tehtiin kaikki itse. Kokonaisuudessaan hintaa keittiölle tuli noin 6000 euroa, sisältäen siis kaiken.




Suositut tekstit