Ihana Botania

Käykää ihmiset Botaniassa! Hyvää lääkettä akuuttiin matkakuumeeseen ja pääsee pieneksi hetkeksi tropiikkiin pakoon tätä masentavaa talvea, joka ei ole kunnon talvi ollutkaan.


Botania on siis kasvitieteellinen puutarha Joensuussa, Suomen ainoa ja täällä on myös maailman pohjoisin trooppinen perhospuutarha! Aivan must kohde jokaiselle pienelle perhosfanille.

Vaikka minkälaista Ihmepensasta!



Botanian tarkoituksena on ollut avustaa yliopistoa esimerkiksi biologian opetuksessa, mutta vuonna 2012 yliopisto luopui siitä ja Botanian toimintaa ylläpitää ja tukee Botanian ystävät.


Mandariineja.

Aivan ihania nuo eri ilmasto- ja kasvillisuusalueet ja jokaisessa tuli flashback aikaisempiin ulkomaanreissuihin, sademetsässä Costa-Ricaan ja aavikolla Egyptin kuumuuteen. Uskomatonta miten nuo eri ilmasto-olosuhteet tai kai se oli pikemminkin ne tuoksut, mitkä toi elävästi mieleen muistoja vuosien takaa :)






Seuraavissa kuvissa yritetty kännykän kameraan tallentaa perhonen...























Rahapuu vähän paremmassa kuosissa kuin mulla!



Sinne! Apinanleipäpuun katveeseen! Menkää!

Me käytiin itseasiassa Ainon kanssa jo toistamiseen Botaniassa tälle kevättä, kun pääsiäisenä siellä järjestettiin tipujahti. Oli kyllä hankala löytää ja kaksi tipua jäi sitten löytämättä. Seuratkaa Botaniaa Facebookissa niin saatte tiedot siellä järjestettävistä tapahtumista, siellä voi esimerkiksi järjestää synttärit lapsille :) www.botania.fi ja sijaitsee siis Joensuussa osoitteessa Heinäpurontie 70.

Suositut tekstit