Leikkimökin uusi elämä

Muutettiin tähän asuntoon elokuussa 2015 ja nyt eletään siis ensimmäistä kevättä täällä. Syksyllä ei kovin paljoa jaksettu tehdä pihamaan eteen, kun asunnon sisäpuolella riitti ihan tarpeeksi tekemistä.  Leikkimökki on seissyt omalla paikallaan viimeiset 31 vuotta ja sitä voisi kuvailla parhaiten sanalla: surullinen. Edellisen vuokralaisen lapsoset olivat esimerkiksi rikkoneet terassin pinnoja ja molemmat ikkunat.


PihaMAAN kuntokin on jotain järkyttävää, tässähän ei kasva edes ruoho. Leikkimökin takana kasvava iso kuusi vie kaikki ravinteet maasta. Lisäksi tuonne kuusen ympärille on kerätty lehti-, risu- ja kaikenlaista muutakin jätettä viimeisien kymmenien vuosien aikana >:( Nyt se on kuitenkin vähän siistitty ja mies kaivoi leikkimökkiäkin vähän ylemmäs maan uumenista.



Takaseinä.
Sisältä mökki ei ollut kovin pahassa kunnossa, mitä nyt linnunpesiä (viimevuotisia) jouduin raivaamaan pois.





Maalausta jo vähän aloiteltu.
Tuntui, että tämän projektin aloittaminen vain kesti ja kesti, kun odottelin lämpimämpiä säitä. Sitten turhauduin, kun muistin viime kesän, että turha kai niitä on edes odottaa ja viime lauantaina hain Kolilta iskältä jämämaaleja, joiden mukaan mökki sai värinsä. Muutenhan tästä olisi tullut pinkki. Paitsi että taloyhtiön hallituksen pj antoi käskyn, että väri ei saa olla "mikään peppipitkätossumainen", joten pitäydyin sitten aika hillityssä. Iskältä löytyi punaista, valkoista ja jotain terassimaalia joka oli tosi vahvaa tummanruskeaa. Sormet jäässä tätä sitten loppujen lopuksi maalasin ja luntakin tuli välillä taivaalta :) 







No? Mitäs tykkäätte? Voisinko saada jonkin Vuoden Äiti -palkinnon tai vähintään kutsun Linnan juhliin? :)

Keksin sitten aivan loppuvaiheessa, että punaista ja valkoista maalia sekoittamallahan saa vaaleanpunaista, joten kaikki irtotavarat ja puoli seinää tuli pinkiksi.


Vasen seinä.

Oikea seinä.




Kurkistusreikä :)


Pyysin Mauria tekemään leikkimökkiin uunin ja jonkinlaisen pöytätason ja löydettiin eilen Tori.fi:stä tällainen allaoleva kaappi 5 eurolla. Siitä syntyi ihan parissa tunnissa näin hieno uuni! Vielä hana ja uunin napikat puuttuu, kun kierrätyskeskus ei ole viikonloppuisin auki.

Rumaa peltikattoa yritin peitellä pitsiverhoilla.



Budjetti mökille oli hyvin pieni ja hyvin pienenä se onneksi pysyikin (tämä taitaa olla niitä harvoja remontteja, joissa pysytään budjetissa, ei tullut mitään kymmenien- tai satojentuhansien ylityksiä niin kuin Grand Design:ssa).

Maalit: 0 euroa, koska iskä.
Uuni: 5 euroa, hana ja napit vielä myöhemmin. Levyt tehty huovasta, ja emalikulho entinen.
Verhot: 2 euroa Fidalta.
Viiri: Sama kangas kuin verhoissa, kanttinauha löytyi ennestään.
Verhotangon pidikkeet: 4 euroa Uusiotorilta.
Verhotangot eli harjanvarret: 1,99 euroa Tokmannilta.
Hylly jossa musta kehys: 6 euroa Kontista.
Hylly joka maalattu pinkiksi: 2,5 euroa Kontista.
Viinipullonteline, jossa roikkuu keittiövälineitä: 2,5 euroa Kontista.
Terassilla oleva rottinkinen tuoli: 6 euroa Uusiotorilta.
Takaseinällä olevat ruusunaulakot: 2 euroa Areenan kirppikseltä.
Saranat ulkopuolella olevaan ikkunaan: 9 euroa Tokmannilta.

Muut tavarat ovat olleet meillä jo ennestään.

Mutta tulihan siitä ihana! Eikä mennyt kuin viikko!



Kukat vielä kasvamaan laatikoihin, kunhan tämä ilma joskus -vapun jälkeen?- nousee plussan puolelle, niin avot!

Tässä vielä vanha kuva leikkimökistä, kun sen käyttäjinä olivat noin 25 vuotta nuorempi Anu ja sisko Suvi. Ja mökinhän on meille rakentanut isi.

Vapputorille lähdössä noin 25 vuotta sitten!


Suositut tekstit