Joensuun siltajuoksu 25.9.2015

Joensuussa järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa siltajuoksu. Päätettiin siskon kanssa ihan extempore ilmoittautua pari päivää ennen tapahtumaa. Juoksut on jääneet todella vähälle keväästä, periaatteessa voisi sanoa, että tässä on tullut pidettyä sellainen 3 kuukauden tauko juoksusta! Mutta tällainen leppoisa siltajuoksuhan voisi antaa vähän boostia juoksuharrastukselle. Sarjat oli 3km tai 9km.
Joensuun kirkko
Teimme lämmittelyjuoksua kirkon ja Jokiaseman välimaastossa ja Jukka Keskisalon juostessa ohi tuli mieleen, ettei kyseessä välttämättä olisikaan ihan "leppoisa jokamiehen juoksutapahtuma". Myös lähtökuulutuksen lomassa tämä kuuluttajahenkilö mainitsi, että tämän vuotiset Jukolan voittajat ynnämuut vastaavat voivat siirtyä tänne eturiviin. Joo, ei ollut meikäläisellä sinne asiaa. Ihan viimeiseltä riviltä lähdettiin ja sen paikan pidin maaliin asti.



Ylisoutajan silta

Yllä olevat kuvat ovat meidän lämmittelyreitiltä, ei itse juoksureitiltä, koska siinähän ei kovin kameraa ehtinyt taskusta kaivaa, kun oli vaan laitettava töppöstä toisen eteen ettei kovin monella kierroksella ne nopeimmat ehtineet mennä ohi. Onneksi mulla oli sentään nopea jänis mukana juoksussa, joka kiritti vauhtia nopeammaksi kuin mitä yksin juostessa olisi tullut juostua.
Lähtötunnelmia.
 Reitti oli muuten tosi kiva, vaikka vain kaksi siltaa siinä ylitettiin: Itäsilta ja Ylisoutajan silta. Väliin jää nyt remontissa oleva Suvantosilta ja ainakin pari siltaa olisi vielä edessäpäin, jos siltajuoksuun halutaan joskus siltoja lisää! Mukavaa reitissä oli myös se, että reitin varrella oli uutta asuinaluetta, jossa en ole vanhana joensuulaisena edes käynyt. Reitti oli myös lyhyt, vain 3km, ja tuntui että kolme kertaa sen kiertäminen oli tosi nopeaa.

Maali häämöttää

Vielä vähän

Maalissa!

Jokainen maaliin päässyt sai pienen mitalin, mutta järjestelyissä oli sen verran moitittavaa, että 20 euron osallistujahintaan olisi hyvä tarjota edes vettä juoksureitin varrella, vähintään maalissa. En ottanut juomapulloa mukaan kannettavaksi ja itselleni nopealla tempolla 9km juostessa tuli sen verran jano että yhdessä vaiheessa juoksu ei tuntunut yhtään mukavalta, vaan horisontti alkoi pyöriä silmissä.
Uusi Ylisoutajan silta iltavalaistuksessa
Juoksu starttasi klo 19, jolloin oli vielä kovin valoisaa, mutta illan hämärtyessä kaupungin ja siltojen valot ovat todella kauniit.

Kommentit

Suositut tekstit