Saunan ja liiterin remontointia

Välillä muutakin kuin syöpää.
Näin ahkerana jaksoin olla vielä päivää ennen diagnoosia. Maalasin rantasaunan kauttaaltaan ja seuraava projekti oli liiterin maalaus. Se jäi kuitenkin minulta tekemättä, kun tuossa välissä sain soiton lääkäriltä. Onneksi mies vielä jaksoi, ja sukulaiset tulivat maalausavuksi <3

Rantasauna ennen
Rantasauna jälkeen

Rantasauna ennen
Rantasauna jälkeen




Saunan sisätiloissa lähinnä lisättiin tuuletusräppänöitä ja siivoiltiin. Saunan oven ja lauteiden fixausta. Alunperin saunatuvassa meillä oli sohva ja lipasto, mutta laitoin nyt loppuajaksi sinne pienen (vanhempien) päiväunipesän.



Ylhäällä parkkipaikkojen ja liiterin ympäristössä meillä oli keväällä 2018  viikonlopun ajan pikkukaivuri hommissa.


Etupihan mylläystä pikkukaivurin kanssa.

Etupiha ennen



Etupiha nyt:


Liiteri alkuperäisessä kunnossaan:


Liiteriä nostettiin maasta hiukan korkeammalle, maalattiin ja ennen kaikkea tyhjennettiin.



Ulkohuussi on liiterin päädyssä. Suunnittelilla on kuitenkin uusi ulkohuussi vähän lähemmäs taloa. Talvisinhan meillä on käytössä itse tyhennettävä sisäwc, mutta se on kesäisin käyttökiellossa.



Myös alhaalla rannassa on tehty hommia, ja nyt uimaan pääsee laiturin lisäksi myös suoraan hiekkarannalta. Meidän tontti on tosi jyrkkä, eikä alas pääse koneilla, joten rekka kippasi hiekat yläpihalle ja sieltä miesvoimin kottikärryllä hiekat rantaan suojakankaan päälle. Lapset tykkää!

Ranta ennen

Ranta jälkeen

Ranta jälkeen


Ranta ennen


Ranta ennen

Kiikun kohdalla aikaisemmin näin risuista
Ranta ennen
Ranta jälkeen
Ranta jälkeen

Ranta jälkeen

Ranta jälkeen


Ihanan helpottavaa, että kaikki suurimmat alkaa nyt olla takanapäin. Yritetään nyt vaan relata nämä viimeiset päivät ennen kuin laitetaan paikat talvikuntoon, ennen leikkausta ja pääkaupunkiseudulle siirtymistä.

Täällä olisi kyllä ihana viettää pimeneviä syysiltoja. Muutenkin syksy on mun lempivuodenaika, ja nyt vielä enemmän, kun aurinkoa pitää vältellä. Toivottavasti saan nauttia vielä monesta kesästä täällä!


Suositut tekstit