Terassi

Viime kesänä teimme remonttia mökin sisäpuolella ja tämän kesän suurimmat suunnitelmat kohdistuivat mökin ulkopuolelle: pihamaahan, rantaan ja terassin rakentamiseen. Pihamaan entraus aloitettiin jo helmikuussa hiihtolomalla, kun mies kaatoi puita alhaalta rannasta ja mökin ympäristöstä. Nyt riittää halkoja!




Yllä olevat kuvat on otettu keväällä 2017, kun mikään ei vielä kovin paljon (vuohenputkea lukuunottamatta) viheriöinyt. Alla oleva kuva on myöhemmin kesältä, kun ympäristö on jo vähän vihreämpi.


Olin töissä tänä kesänä koko kesäkuun, mutta lähtökohdat mökin kunnostamiseen olivat vähän erilaiset, kuin viime kesänä, koska tänä kesänä kävin töissä mökiltä käsin, ja tiesin, että minulla on pitkä loma! Viime kesänä minulla oli lomaa 5 päivää.

Alla olevassa kuvassa näkyy vähän avarampi ranta, kun puita kaadettiin talvella.



Mies ja lapset aloittivat loman kesäkuun alussa, ja mies teki meille talon päätyyn upean terassin (samalla kun katsoi lapsia!)

Tässä kuva, kun ostimme mökin eli kevät 2017:



Tässä sokkelin korjauksen jälkeen kesän lopulla 2017, myös ikkuna vaihtui oveksi:


Ja tässä heinäkuussa 2018:











Mies rakensi terassin kokonaan yksin parissa viikossa, yhdessä maalasimme ikkunan pokia ja räystäslautoja ja mies vielä vaihtoi noita kaikista huonokuntoisimpia ikkuna- ja räystäslautoja uusiin.

I love it!

Rannassa mies teki myös paljon hommia aina puiden kaadosta ja rannan raivauksesta hiekkarannan valmistumiseen saakka. Lapset leikkivät ja uivat nyt aivan hurjana rannassa.



Viime viikonloppuna pidettiin ensimmäiset juhlat uudella terassilla, ja tähän paahtavaan hellejaksoon tuli juuri tälle päivälle ensimmäinen sadepäivä, mutta hyvin toimi meidän valokate ja säilyttiin kuivina.



Suositut tekstit