Metsäjoogaa Puijolla

Osallistuin lauantaina Kuopion Selkäyhdistyksen järjestämään tapahtumaan, jossa oli ohjelmassa metsäjoogaa ja fysioterapeuttiopiskelijoiden luento kehon kuuntelusta.
 Ihan oli joku muukin meinannut lähteä...
 Meinasi tulla kiire, kun en ihan tällaista parkkeerausongelmaa osannut ennakoida.
 Metsäjoogaamaan nämä kaikki eivät sentään olleet tulossa, vaan Erämessuille.

Hyppyrimäkien juurella kokoonnuttiin ja siitä lähdettiin kipuamaan Puijolle. Red Bull järjestää 9.5 tässä samaisessa paikassa juoksukisan, joka ei ole pituudella pilattu (400m), nousua onkin sen sijaan aika jyrkästi.




 Ihan muutama porras nousua.
 Olenkin koko Kuopioajan miettinyt mistä löytäisin hyvät treeniportaat.
 Hyi helv.. en ymmärrä miten kukaan uskaltaa hypätä täältä?! Ja tässä vielä kaikista pienin hyppyri. Alla keskikokoinen ja se suuren suuri.

 Huipulla komeet näkymät ja joku mummo tiesi sanoa, että vastapäisen kerrostalon seitsemännestä kerroksesta on myös hyvät näkymät Puijolle.
 Metsäjooga oli tosi mukavaa, ehkä kohderyhmän huomioonottaen vähän liian rauhallista mun makuun. Käytiin läpi helpoimpia perusjoogaliikkeitä tosi rauhalliseen tahtiin. Mutta kyllä jooga on aina ihanaa ja tekee gutaa mun selälle. Ja mikä sen parempaa kuin joogata kevään suorassa auringonpaisteessa linnunlaulua kuunnellen, mau-ahtavaa!
Luennon jälkeen lähdin vielä hoitamaan viikon vitosen, joka piti olla nopea 30min. Ekaa kertaa Puijolla lenkillä, enkä ollenkaan tiennyt noita polkuja. Tosi hyvät opasteet, eikä tarvinnu pelätä eksymistä liian pitkälle lenkille, mutta ei ollut kyllä mikään viikon nopein lenkki, kun kävellen -lue kontaten- nousin niitä mäkiä. Ja sen kyltin kohdalla, joka osoitti hiihtostadionille (autolle) tai Puijolle, päätin hölmöyksissäni vielä lähteä kapuamaan Puijolle. Halleluja.
Luennosta vielä sen verran, että sain ihan hyviä vinkkejä selkäkivun kanssa taisteluun. Pari vinkkiä aion toteuttaa heti huomenna, eli selättimen ostoon ja lähden katselemaan myös tietokonepöytää, jonka ääressä voisi olla seisten. Loppuisi tämä sohvalla epäergonomisessa asennossa läppärin kanssa kyhjöttäminen. Muutenkin voisi koneella näppäilyyn käytettävä aika puolittua, jos se pitäisi tehdä seisten. 

Mitä Puijoon tulee, niin tänne on kyllä tultava uudestaan lenkkeilemään, nyt kun vielä täällä asutaan! Pitää vaan odottaa pikkasen kuivempia kelejä.




Kommentit

Suositut tekstit