Pientä mökkiremonttia kesällä 2015


 Kesällä teimme oman asunnon remontoinnin ohessa myös mökkiremonttia. Muutimme siis kesäkuussa asumaan Kuopiosta Juukaan mun vanhempien mökille, koska olin kesän töissä Kolilla. Samalla teimme remonttia Joensuussa, johon muutettiin heinäkuun loppupuolella, eli tässä pikkumökissä (n. 15m2) olimme väliaikaisesti melkein kaksi kuukautta. Suht haasteellista alle vuosikkaan ja neljä vuotiaan kanssa, kun mökissä ei ole juoksevaa vettä, sisävessaa ja kesä oli todella kylmä! Mökissä ei ole ollut juurikaan käyttöä muutamaan vuoteen, joten pihamaa oli metsittynyt.

Pihamaa ekoina päivinä
Kukkapenkkiä laitoin talon vierustalle. Kaivoin vanhan kuivan maan pois ja keräsin kiviä reunukseksi.





Mies vietti kesä- ja heinäkuun lasten kanssa täällä mökillä, kun minä kävin töissä. Työpäivän jälkeen mies pääsi sitten vapaalle, a.k.a. raivaamaan tätä pihamaata!

Pihamaa aitan edessä ja rannassa oli metsittynyt ja ruma!

Ennen
Jälkeen

Ennen.
Jälkeen.
Mökki rannalta päin kuvattuna ekoina päivinä.
Tuunattuna.




Laitoin vanhoista sängyn kehikoista pienet kasvimaat pihalle.
Täällä saikin riehua raivuusahan kanssa ihan kunnolla! Mies teki tontille polkuja, ja Aino oli erityisen innostunut omasta luontopolusta, jonka mies teki kiertämään rantaa ja mökkiä. Luontopolun varrella oli mm. tontun luola, ja kaikki mökillä käyvät vieraat piti ehdottomasti kierrättää luontopolkua pitkin.

Halusin, että ennen kuin muutamme, mökki maalataan. Maali ehtisi kuivua, ja pääsisimme sitten asettumaan paremmin, kun seiniä ei tarvitsisi varoa. Pintojen vaalennuksen lisäksi muita suunnitelmia ei hirveästi ollut. Toki keittiö tarvitsi updeittausta ja annoin miehelle täysin vapaat kädet sen suunnitteluun.
Mökki sisältä ennen.
Mökki sisältä jälkeen.
Keittiö ennen.
Keittiö jälkeen.
Nurkkakaappi ennen.
Nurkkakaappi jälkeen.
Takka ja takan ympäristö ennen.
Takka ja takan ympäristö jälkeen.
Terassi ennen.
Terassi jälkeen.
Saunan eteinen ennen.
Saunan eteinen jälkeen.
Terassi toiseen suuntaan ennen.
Terassi toiseen suuntaan jälkeen. Jääkaappia jouduttiin pitämään tilanpuutteen vuoksi tuossa terassilla, mikä ei muuten ollut hankalaa, mutta joka kerta ovea avatessa sisälle mökkiin tuli noin 1000 itikkaa.
Huh! Onpa jo näin lokakuussa ihan unohtunut, miten paljon tehtiin hommia viime kesänä täällä. Tässä vielä fiilistelykuvia valmiista mökistä. Ja mökkihän on vuokrattavana, löytyy nettimökistä (nettimokki.com) nimihaulla Koivuniemen mökki http://www.nettimokki.com/juuka/7141 :) Mökki sijaitsee Juuan puolella, mutta Kolille on lähes kävelymatka eli viisi kilometriä.

Hyllykkö Ikeasta, alahyllyn posliinit kirpputorilta. Jäätelökulhot ja isot kannut Amanda B:stä. Limsapullot löytyi aitasta!




Tämä kuva Vilhon 1-vuotis kahveilta. Ainon sänky kuvassa, muu perhe nukkui tuolla levitettävällä sohvalla.

Verhot ompelin Eurokankaan maalaisromanttisesta kankaasta.
Pienet taulut Amanda B:stä, isoäidinneliöpeitto mun oma, ja ihanat kissatyynyt kirppislöytö 6e/kpl.

Keittiö kokonaan Ikeasta, iso alakaappi kokonaan ulosvedettävä, kapeammassa ulosvedettävät hyllyt. Purnukat kirppiksiltä. Mökkiä on sittemmin täydennetty jääkaapilla, joka mahtuu tason päälle.



Ja vessanahan meillä toimi koko kesän ulkohuussi!
Lisää kuvateksti
 Kaksi asiaa teki viime kesästä raskaita, sen lisäksi että teimme remonttia kahdessa paikassa ja ajoimme pitkää välimatkaa (80km). Kesän viettäminen tällä mökillä oli ajatuksen tasolla uimista ja lämpimistä kesäpäivistä nauttimista, mutta kuten varmasti vielä jokainen muistaa, todellisuus oli jotain vähän muuta. Kylmää ja itikoita. Uimassa ei käyty kertaakaan, ja ulkona oli lähes sietämätöntä olla itikoiden määrän takia. Ovia ei voinut jättää hetkeksikään auki, joten pikkumökissä olo oli ajoittain suht klaustrofobinen.


Mökkikuume karisee, kun viettää pari kuukautta lasten kanssa ilman juoksevaa vettä, omaa sänkyä ja muita mukavuuksia, mutta nyt muutaman kuukauden jälkeen se on taas nostanut päätään! Viime viikolla kävin täällä mökillä hakemassa joitakin tavaroita, ja on siellä kyllä ihana tunnelma ja rauha. Muutamia asiakkaitakin pääsi kokeilmaan mökkiä elokuussa, kun olimme muuttaneet pois, ja kovasti he ovat tästä pitäneet! Ranta on vieressä ja normaaleina kesinä vesi on Savijärvessä todella lämmintä. Varsinkin pitkän kerrostaloasumisen jälkeen on ollut ihanaa päästä lämmittämään takkaa ja puusaunaa.

Kommentit

Suositut tekstit