Pihan siistimistä

Tässä asunnossa, johon muutimme on ollut vuokralaiset 21 vuotta. Ihan kaikilla vuokralaisilla ei ole ollut suurempia intressejä pihanhoitoon, ja se kyllä näkyy. Me ollaan asuttu tässä nyt kohta kolme kuukautta ja olen joka päivä unelmoinut siitä hetkestä, kun nuo rumat -tai rumaksi kasvaneet- pensaat lähtee. Tänään se pienoisen painostuksen jälkeen vihdoin tapahtui.
Etupiha kesäkuussa

Etupiha tänään, vähän eri suunnasta vain.
Takapiha kesäkuussa

Takapiha kesäkuussa

Takapiha tänään

Takapiha tänään
Alunperin oli suunnitelma jättää vähän tuota pensasta, että säilyy kuitenkin yksityisyyttä, eikä näköyhteys ole niin suora meidän pihalle. Päätettiin sitten kuitenkin ottaa kaikki kerralla pois, tuo pensas kasvaa kuitenkin tosi nopeesti takaisin. Sitten kun se alkaa kasvaa, niin ruohonleikkurilla pitää kasvun kurissa, ja tuosta oikealta kolmisen juurakkoa yritetään keväällä ottaa kokonaan pois, ettei mene enää uudestaan umpeen. En tiedä sitten saako sen ihan käsipelillä, naapuri oli varma, että siihen pitäisi joku Bob Catti kutsua..

Näkymää roskiksille (ei ole).


Näkymä roskiksen suuntaan ja yläpihalle vähän avarampi :)

Haravointia tiedossa!
Leikkimökin kylkeen edelliset asukkaat ovat keränneet lehtijätettä, ja sitä onkin tässä varmaan useammalta vuosikymmeneltä... Samaan kaatiskuormaan nämä.
 Olen niin innoissani ollut tästä pensasprojektista, että aletaan saamaan pihaakin jonkinlaiseen kondikseen! Keväälle jää vielä toki paljon hommaa, esimerkiksi omenapuun siistiminen, orapihalaja-aidan kaataminen (koko taloyhtiön homma) ja toista naapuria vasten olevan aidan kaataminen. Lisäksi aion seuraavaksi ruveta kitisemään seuraavista minua suunnattomasti häiritsevistä asioista:

Sokkeli.

Etupihan sokkeli, portaat ja pihamaa, missä autot on.

Portaat, sokkeli ja juurikin tuo autopaikka, joka kasvaa rikkaruohoa...

Kukkapenkille on jo tehty jotakin, mutta nuo portaat! Ja jokin kaide tuohon etuoven viereen, ettei tuosta niin helposti tipada kukkapenkkiin.


Takapihalla sokkeli ja takapihan terassi.

Terassi. Naapurit ovat tehneet tähän kohtaan aivan ihanan puisen pation.
 Sellaisia suunnitelmia ensi keväälle, mutta ensin odotetaan lunta!


Kommentit

Suositut tekstit