Loma Tallinnassa osa I: laivalla


Mietittiin kuumeisesti joulun jälkeen, mihin tuhlataan miehen reilun viikon pituinen isyyslomaviikko Vierumäen reissun jälkeen. Päätettiin, että kun olemme jo eteläisessä Suomessa, eli Vierumäellä niin jatkamme siitä suoraan lomailua. Aurinkomatkoja kauemmas etelään katsottiin myös, mutta yli 2000 euron viikkohinta tuntui kohtuuttomalta. Mies oli vahvasti Tukholman risteilyn kannalla, ja itsekin tykkään enemmän Tukholmaan suuntaavista laivoista kuin Tallinnaan. Halusin kuitenkin ehdottomasti Tallinnan käsityöliikkeisiin, erityisesti Karnaluksiin tekemään varstelutäydennyksiä. 

Tehtiin varaus risteilystä ja hotellista Tallinnassa ja päädyimme ottamaan auton mukaan risteilylle, koska ajattelimme, että se helpottaa liikkumista ja tavaroiden säilyttämistä. Mukana oli kuitenkin 10 paria suksia ja monoja Vierumäen jäljiltä ja vaihtoehtona olisi ollut auton hylkääminen Länsiterminaalin parkkipaikalle.

Jonossa...

Kaikki sujui muuten hyvin, mutta lähdimme Länsiterminaalille hyvissä ajoin, ja jäimme autojen check-in:n jumiin aivan liian aikaisin, koska autoja alettiin ottaa sisälle laivaan vasta tuntia ennen laivan lähtöä! Luulimme pääsevämme nopeammin laivaan, koska buffee varauksemme oli tuntia ennen laivan lähtöä. Pinna kiristyi yllättävää kyllä? kaikilla PAITSI LAPSILLA, kun olimme melkein 3 tuntia auton sisällä nälkäisinä ja jo pitkään matkustaneina. Tietenkään emme olleet syöneet mitään, olimmehan menossa laivan buffaan.. Onneksi jotain pientä evästä oli mukana, ja lapset pysyi yllättävänkin tyytyväisinä, kun saivat liikkua auton sisällä ja koska tabletti. Kaiken kruunasi eestiläinen työntekijä, joka antoi autoille luvan ajaa laivaan vuorotellen rekkojen kanssa, joka tuli sanomaan juuri ennen meidän vuoroamme, että "sinun nainen voi mennä lasten kanssa kävellen laivaan, ei tarvitse odottaa". Thänks. Eipä enää hyödytä, kun on nyt meidän vuoro :)

Jonossa tunti myöhemmin...

Risteilystä -ja lähinnä sinne menosta- ei jäänyt kovin hyvä maku suuhun juuri sen takia, että olimme pinna kireällä kolmisen tuntia suljetussa tilassa, luullen ettemme edes pääse enää sille päivää syömään, olimmehan tunnin myöhässä pöytävarauksestamme. Pääsimme syömään päivällistä klo 19 jälkeen, mikä on meillä nukkumaanmenoaika, joten itse risteily jäi hyvin lyhyeksi, koska menimme pikaisen laivakierroksen jälkeen suoraan sänkyyn.

Toinen harmituksen aihe oli laivalta poistuminen auton kanssa, eli meidän piti olla autolla jo kello 8.00 aamulla, mikä ei normaalisti aamuvirkkujen lasten kanssa olisi ongelma, mutta nyt paljon normaalia myöhäisemmän nukkumaanmenon vuoksi meidän piti HERÄTTÄÄ lapset aamulla klo 7 aamubuffaan, että ehtisimme poistua laivasta ajoissa. Eli aamullakaan ei ollut aikaa viettää laivassa. Onneksi ehdimme kuitenkin edes piipahtaa leikkihuoneessa, mikä oli aivan mahtava, oli pallomereä ja ihan henkilökuntaakin kasvomaalaamassa!





Onneksi yö oli kuitenkin rauhallinen, kun kyseessä oli ma-ti välinen yö. Tässä kuitenkin muistutukseksi itselle:
-älä mene auto check iniin ajoissa.
-ota aina eväitä ja juomista mukaan.
-voit mennä lasten kanssa laivaan kävellen ja jättää miehen lastaamaan auton laivaan.
-älä ota myöhäistä buffeeta -jos menet kuitenkin suoraan nukkumaan!
-älä maksa turhaan ikkunallisesta hytistä, jos menet suoraan nukkumaan :)

Tallink Conferens&Spa
 Laivasta päästiin onneksi tosi nopeasti pois, eikä siinä ollut mitään odottelua. Ajettiin ihan tuurilla suoraan meidän hotellin eteen, joka olikin ihan sataman välittömässä lähteisyydessä kadulla nimeltään Sadama eli aivan Sada Marketin vieressä.


Auto saatiin helposti parkkiin hotellin parkkihalliin ja siellä se viimeistään suli Suomen talven jäljiltä, kun jo parkkihallissa oli +30 asteen spa tunnelma ;)


Kävimme vielä lähtöpäivänä tankkaamassa autoon pikkasen halvempaa bensaa kuin Suomessa Statoililta, joten ei mennyt ihan hukkaan auton mukaan ottaminen!

Suositut tekstit