Loma Tallinnassa osa II: Lasten kanssa

Meidän hotelli oli nimeltään Tallink Conferens&Spa (osoite: Sadama) ja olin todella tyytyväinen valintaan. Heti aulan respasta tuli sellainen fiilis, että nyt ollaan tultu laadukkaaseen paikkaan. Huone oli aivan mahtava ja tilava neljälle hengelle.





Näkymä hotellihuoneen ikkunasta suoraan kylpylään.




Mentiin ensimmäisenä päivänä syömään Sada Marketin lähellä olevaan vähän sellaiseen pitserian tyyliseen halppispaikkaan, mutta siellä olikin todella hyvä ruoka -eikä se ollut kovin halppista- :) Lapsetkin tykkäsi. Etenkin Vilho, ketsupista.


Makaroonia Ainolle.

Lohisalaatti mulle.
 Ruoka ei välttämättä ollut kovin edullista ravintoloissa Tallinnassa, ihan Suomen hinnoissa, mutta ruokakaupoissa: ne oli paratiisi! Ihan mielettömät liha-, kala- ja juustotiskit herkuista puhumattakaan. Ihan nyt vaikka vertailun vuoksi iso 4 päkki laskiaispullia (huom. tuoreita ja todella hyviä) oli jotain kahden euron pintaan ja tuoreita kolmiovoileipiä -ei niitä pahoja mitä Suomessa- alle kaksi euroa.









Mies löysi pari kohdetta hotellin lähteltä, jotka esittelen seuraavaksi ja suosittelen lämpimästi kaikille, lapsilla tai ilman!

Vain muutaman sadan metrin päässä hotelliltamme eli Sadama kadulta sijaitsee Energia Avastuskeskus, joka on vähän vastaava kuin Heureka. Pääsymaksu oli muistaakseni 9 euroa aikuisilta ja lapsilta vähän vähemmän. Siellä oli myös kahvila, jossa oli hauskoja aiheeseen liittyviä syömisiä -sähkölamppukeksejä, matoja, toukkia- ja todella edulliset hinnat.

Kuka on eniten innoissaan?
 Keskuksessa oli vaihtuva tiedenäyttely, jossa oli nyt aiheena eri hyönteisiä ja eläimiä.

Lapset kontiaisen käytävillä. Vilho on jo tainnut saada sähköiskun.

Aino kontiaisen luolassa.

Vilho mehiläisen pesässä.
Hämähäkin seinää testaamaan.

Hämäkkipuku päällä.
Tuosta hämähäkkiseinän kokeilusta on pari hauskaa videota Vilhon ja Ainon kokeilemana, mutta all in all, ei toiminut, tarrat taisi olla jo vähän liian kuluneita :D



Keskuksessa oli paljon ihmeteltävää ja kokonainen kerros täynnä erilaisia sähkölaitteita, joita sai kaikkia itse kokeilla.



Vilho painaa nappia.
Keskuksessa oli siis kaikenlaista sähköön, ääneen ja valoon liittyvää, lapsilla oli tosi hauskaa ja olimme tuolla yli kaksi tuntia. Siitä jatkoimme vielä vähän matkaa eteenpäin lasten museoon Miia Millaan (osoite Kotzebue 16), sisäänpääsy koko perheeltä 4 euroa, joten sopii hyvin tiukemmankin budjetin matkaajille :)






Vanha kunnon Singer.






Tosi mukava paikka ja parasta oli se, että lapset pääsivät vähän leikkimään yläkerran leikkihuoneessa, joka oli täynnä ihania leluja ja askartelutarvikkeita.




Lähdimme tuosta vielä kävelemään vanhan kaupungin kautta hotellille, mutta matkalla pysähdyimme syömään aivan ihanassa kahvila Kalev Marzipanissa, jossa oli myös marsipaanimuseo, ja joka on ilmeisesti Tallinnan vanhin kahvila.

Ikkunassa aivan ihana maailmanpyörä jossa pyörii kahvikuppeja.




Huomaa jonkun aivan ihana käsilaukku.

Kampasimpukoita.


Muusi ja lihikset lapsille.

Kaakao ja pavlova äidille.


Marsipaanimuseo.

Marsipaanitaideteoksia.







Kaiken tämän jälkeen lapset jaksoi vielä sinnitellä hereillä hotellille asti. Hotellilla parin tunnin päikkärit ja sitten hotellin spahan uimaan pariksi tunniksi. Hotellin spa oli aivan mahtava! Ei välttämättä mikään lapsille suunniteltu, mutta aivan sopiva myös lapsille. Kylpylässä oli monta allasta ja kaikissa ihanan lämmintä vettä, porealtaissa yli 36 asteista vettä. Lisäksi matala lastenallas ja ulkoallas, mikä oli Ainosta erityisen jännittävä. Höyrysaunoja oli useita ja myös tavallinen suomalainen sauna. Kävimme spassa yhteensä kolme kertaa eli joka päivä :)

Kuvat napattu hotellihuoneen ikkunasta. Vasemmalla poreallas ja baari, alas eteen jää yksi poreallas ja kylpylä jatkuu vielä vasemmalle pitkälle.


Suositut tekstit