Vierumäki 24h hiihto 2016

Myös tänä vuonna mies osallistui 24h hiihto tapahtumaan Vierumäellä. Tätä varten on treenattu, hiihdetty ja pihdattu viimeisiä isyysvapaapäiviä... Ideana tapahtumassa siis hiihtää 24 tuntia putkeen ja saada kasaan niin paljon kilometrejä kuin mahdollista 3,5km lenkkiä kiertäen. Ruoka tulee järjestäjien puolesta -tänä vuonna Vierumäki ja Lahden ahkera- ja lepo on ladun viereisessä urheiluhallissa.

Viereisessä Scandicissakin ollaan yövytty, mutta tällä kertaa olimme latujen välittömässä läheisyydessä Ilkka -rakennuksessa. Se olikin paljon kätevämpää, kun lasten kanssa pääsee sisätilojen kautta aamupalalle, ja urheiluhallille mennessäkään ei tarvinnut pukea kaikkia talvikamppeita.


Lapset alkoi koomaamaan melko pian, kun pääsimme huoneeseen. Pitkä matka ja sopivasti Pikku Kakkonen.


Huone oli ihan basic hotellihuone, johon oli tuotu kaksi ylimääräistä sänkyä lapsille. Lisäksi huoneessa oli pieni keittiö, eli jääkaappi ja mikro. Edellisenä vuonna olimme rivitalohuoneistossa lähempänä Country Clubia, ja siinä huoneessa oli myös keittolevy. Olimme Vierumäellä torstaista maanantaihin, joten osa ruokailuista hoidettiin mikron avulla, kun tässä huoneessa ei ollutkaan keittolevyä. Kävimme syömässä myös Country Clubilla, jossa on tarjolla aina todella hyvää, terveellistä kotiruokatyyppistä lounasta ja päivällistä, hinta on vaan kirpaiseva 16 euroa aikuiselta ja 7 euroa 5-vuotiaasta. Kävimme myös Matkakeitaalla, joka on noin 6km päässä Vierumäeltä, ja siellähän on aivan mahtava ruoka -on taidettu valita Suomen parhaaksi taukopaikaksi useampaankin kertaan.

Perjantaina kävimme testaamassa latuja Ainon kanssa ja tutustumassa urheiluhalliin. Urheiluhallissa lapset otti useaan otteeseen juoksua, tuli ihan mieleen että niillehän pitäisi laittaa aktiivisuusrannekkeet niin näkisi paljonko tulee kilometrejä päivän aikana :)
 



Tykkään tästä sisäradasta ja yleensä olen päässyt juoksemaan jossain välissä. Nytkin ehdin -tosin alle puoli tuntia- juosta radalla sunnuntaina, kun mies lepäili hiihdon jälkeen ja oli lasten vahtina. Kiire minulla oli HIIT-treeniin, johon osallistuin ekaa kertaa ikinä, ja oli kyllä todella hyvä ja raskas treeni!


Pääsi minunkin sukset ulkoilemaan ekan (ja vikan?) kerran tänä talvena.


Urheiluhallissa on siis juoksuradan ja noiden kenttien lisäksi iso kuntosali, jossa viime kerralla pääsin kuntoilemaan, nytkin oli tarkoitus mutta en sitten ehtinyt.

Kentillä järjestetään Vierumäen asiakkaille erilaisia jumppia, joihin voi ostaa liikuntaseteleitä 8e/kpl. Meillä hotellin hintaan sisältyi noita lippuja, ja pääsin käyttämään yhden jo heti torstai-iltana Foamroll jumpassa ja yhden siinä HIIT-treenissä. 


Lisäksi kävimme uimahallissa sunnuntaina. Tykkäsin uimahallista tosi paljon, siellä on pitkä kuntoallas ja toinen osa lämpimämpi kylpyläpuoli, jossa on huomioitu pienet lapset aivan matalalla lastenaltaalla ja lisäksi on monta muuta allasta ja poreallas jossa on 38 asteista vettä, parasta.


Hiihtotapahtuma alkoi perjantaina klo 18 ja päättyi siis 24 tunnin päästä eli lauantaina klo 18. Itse olin jälleen huoltojoukoissa, mutta ennemminkin lastenvahtina. Lasten rytmi on tällä hetkellä: nukkumaan klo 19-07 joten ensimmäisen 12 tunnin aikana en ollut juuri ollenkaan paikalla. Miehen veli oli kuitenkin huoltojoukoissa ja jaksoi valvoa koko 24 tuntia hiihtäjien kanssa!


Tiimin nimi ja osallistujat.


Tässä miehen lepopaikka urheiluhallissa. Tänä vuonna ei kuitenkaan nukuttu, vaan tavoitteena oli viettää ladulla kaikki mahdollinen aika.


Viime vuonna tapahtumasta oli vastuussa Vierumäellä liikunnanohjaajiksi opiskelevat nuoret, mutta tänä vuonna niin ei ollut. Järjestelyt oli hyvät, mutta pakko sanoa näin ei-osallistuvan näkökulmasta (ja vähän osallistujien suullakin) että viime vuonna oli paremmat. Viime vuonna tapahtuman fiiliksessä oli ehkä enemmän äksöniä, musiikkia soitettiin non-stoppina dj tyyliin ja ruokailu oli hoidettu myös niin, että sitä oli hiihtäjille jatkuvasti, tänä vuonna vain tiettyinä kellonaikoina.


The sukset.

Omat eväät.
Valmiina lähtöön :)
Startti klo 18.


Keli pysyi aika hyvänä melkein koko tapahtuman ajan, lauantaina pari tuntia ennen loppua alkoi pyryttämään lunta sakeasti, mutta miehen tavoite 200 kilometriä (!!) tuli täyteen jo siinä neljän aikaan.


Loppuun vielä iloiset kannustajat :)



Lähtöpäivänä sää oli aivan erilainen, vettä satoi ja näytti siltä että ne vähätkin lumet katoaa.



Tykkään Vierumäen Urheiluopistosta tosi paljon, ja tämä oli siis jo kolmas lomamme siellä. Suosittelen kaikille! Siellä on paljon tekemistä urheilun ja liikunnan merkeissä ja myös lapsiperheille oikein sopiva kohde. Jos haluaa vähän enemmän luxusta kannattaa yöpyä Scandicissa, mutta ehdottomasti nuo edullisemmat vaihtoehdot Ilkka ja muut rakennukset ovat tosi siistejä!

Vierumäellä voi mm.
-hiihtää
-ratsastaa
-juosta sisäradalla
-pyöräillä sisäradalla
-käydä kuntosalilla
-uida kuntouintia tai käydä kylpylässä
-käydä erilaisissa jumpissa
-pelata tennistä
-pelata sulkapalloa

Vierumäellä saa myös personal trainer palveluita ja yöpymispakettiin voi sisällyttää halutessaan liikuntaa. Menkää sinne!

Suositut tekstit