Ompeluhuone

  
Muutimme tähän toivottavasti lopulliseen kotiimme elokuussa ja törkeästi valloitin yhden kolmesta makuuhuoneesta täysin omille romuilleni. Olen odottanut sitä hetkeä, että ompeluhuoneeni on siisti, että voin ottaa siitä edustavia kuvia tähän esittelyyn, mutta joulun alla totesin, ettei sellaista hetkeä tule koskaan. Aina on joku projekti kesken.(Edit: kuvat otettu joulukuussa :)


Tässä Ikean laudanpätkästä ja kahdesta lipastosta kasattu ompelupöytä, jonka toivoin tuohon ikkunan alle, jossa on paras valo. Harmillisesti siinä täytyy säilyttää myös huonekasveja, koska tuo on ainoa paikka koko taloudessa, jossa kasvit saavat edes vähän auringonvaloa. Pöytälevy on jopa liian leveä, mielessäni olisin toivonut sen juuri niin kapeaksi, että vain koneet mahtuvat olemaan siinä. Näin jäisi tilaa enemmän ja se ehkäisisi myös tavaran kertymistä pöytätasolle..


Koneena on kaksi vuotta vanha Pfaff 1.0, jonka ostin Järvenpään ompelukoneliikkeestä ja saumuri on Babylock jonka ostin Facebookin kirpputorilta 50 eurolla ehkä 6 vuotta sitten, ja on toiminut aina kuin unelma.




Pfaff on myös aivan ihana, tosin muutamia harmaita hiuksia olen saanut, kun joskus kone tekee tikistä pelkkää suttua. Olen päätellyt sen olevan todella kranttu lankojen suhteen, eli vain hyvää lankaa, ei kelpaa Ikean tai Lidlin langat tähän masiinaan!



Leikkauspöydäksi ostettiin myös Ikeasta pelkkä taso, joka ei ole kiinnitetty mitenkään noiden tukkijalkojen päälle. Tosi hyvin toimii, ainoastaan se ei toimi, että tämän piti olla aina tyhjä ja valmiina kaavojen piirtämiseen ja kankaiden leikkaamiseen... Pöydän alla surullinen ufolaatikko, jonne menee myös kaikki korjausompelut, jotka tehdään sitten joskus vuonna x.



 Seinät olen yrittänyt pitää mahdollisimman tyhjinä, mutta pakko minun on saada tänne ainakin pari hyllyä ja jonkinlainen lankarullateline vielä lisäksi.


Kirjahyllyn ei pitänyt alunperin tulla tähän huoneeseen, mutta se ei mahtunut muualle asuntoon niin suostuin ottamaan sen, vaikka tekee huoneesta vähän ahtaan. Tosin tarvetta sille on enemmän kuin tarpeeksi, täytyyhän kaavalehdet ja käsityökirjat jossain säilyttää!





Toisella puolella huonetta on silityspiste ja kangaskaapit. Edellinen asukas oli tuhonnut kaapinovet, mutta minä en niitä kaipaakaan vaan haluan että kankaat on näkösällä koko ajan. Ainoa vaan, että tila meinaa loppua.



Yritän pitää tavaramäärän mahdollisimman kohtuullisena, mutta aika vaikeaahan se on. Varsinkin jos näkee tosi edullisesti jotain, mitä ehkä joskus tarvitsee. Ja koska Karnaluks.



Suositut tekstit