Retro Run 2015, Joroinen

Lauantai-iltana sai päähänpiston lähteä seuraavana aamuna Joroisille Retro Runiin! Bongasin tapahtuman Facebookista, kun ystäväni oli linkittänyt minut tapahtumaan. Aluksi en meinannut noteerata koko juttua, mutta sitten päätin googlata missä Joroinen on ja yllätyksekseni se onkin tässä ihan hoodeilla!

Sunnuntain 50min lenkki vaihtuikin sitten kisakympiksi!

 "Hauska ja rento kokokansan tapahtuma !
Matkat 10km ja 5km
Sarjat: Miehet ja Naiset
Ilmoittauttumismaksu 1€/km
Alkulämmittely ilmainen
Ilmoittautuminen paikan päällä alkaen klo 09.30
Runsaat palkinnot arvotaan!
KISAN NÄYTTÄVIN ASU PALKITAAN !
Tärkeintä on Liikunnan ILO !
Järjestäjänä: Joroisten Urheilijat"
 

Mulla oli tällainen retroasuste vaihtoehtona, mutta vaihdoin kuitenkin tuon tunikan retroverkkatakkiin. Oli vähän vaikea päättää vaatteita, koska sää oli todella epävakainen, välillä satoi vettä, välillä rakeita ja välillä paistoi aurinko. 



Näissäkin vaatteissa meinasin syväjäätyä ennen alkulämmittelyä ja alkulämmittelyn aikana, kun alkoi satamaan kaatamalla.



Lähdettiin paikalle siis koko perhe, yhden ilmeen Vilho ja tuhannen ilmeen Aino:









Vaikka alkujumpassa olinkin ihan kohmelossa, niin aika nopeasti ensimmäisten kilometrien aikana tuli niin kuuma, että meinasin tukehtua. Normaalisti ei tule ihan näin raskaissa vaatteissa (pipoa myöten) juostua.





Juoksin 10 kilometriä, eli kaksi kertaa 5 kilometrin lenkin. Jätin ensimmäisen kierroksen jälkeen miehelle takin ja sittenpä ei minun asusteessa enää ollutkaan mitään kovin retroa pipon kuosia lukuunottamatta.



Yritin sinnitellä erään naisparin takana ja heidän minulle liian kova vauhti sai oman vauhdin myös kiihtymään, niinpä juoksin nopeimman 5 kilometrin ja nopeimman 10 kilometrin tässä juoksussa! 5 kilometriin meni 30min ja 10 kilometriin yksi tunti yksi minuutti. Ihan huippua! Lenkki oli pururataa ja korkeuseroakin oli jonkun verran, ei todellakaan mitään tasapaksua suoraa. Taitaa se juoksukunto olla jonkun verran kehittynyt, kun näin mäkisessä maastossa pääsin vielä omaan ennätykseeni!

Onneksi tuli lähdettyä, vaikka sää oli huono ja matkaakin Joroisille tuli 80 kilometriä. Oli silti paljon mukavampi lenkki, kuin mitä se perus 50min olisi ollut kotikulmilla ja tosi hyvin järjestetty tapahtuma muutenkin! Osallistujia oli noin 80 ja palkinnot arvottiin kaikkien maaliintulijoiden kesken!



Minua ei arpaonni suosinut, mutta testasin juoksun aikana kompressiosäärystimiä, ja siitä hyvästä sain uuden treenipullon. Myöskään parhaasta asusta en saanut palkintoa, mikä nyt ei ollut  ihme kun en ollut siihen panostanutkaan, toisin kuin he, eli top 4:




Oma suosikki oli kyllä ehdottomasti Stig!

Kommentit

Suositut tekstit